Windows problemleri ve çözümü
Windows problemleri, windows çöktü, windows çöküş, windows kurulum, windows problemleri, windows sorun giderici, windows çözümleri, windows püf noktaları, windows ince ayarları, win7 problemleri, windows7 problem, windows 7 geçiş, windows 7 kurulum, windows 7 yükseltme, windows kurulum gebze, lisanslı program, windows lisansı almak istiyorum, windows satış noktası gebze, microsoft ürünleri, gebze windows tamiri, windows tamiri gebze, windows onarma, windows onarımı, sizin probleminiz yukarıdaki sorunlardan biriyse bizimle hemen irtibata geçin. Problemlerimizi daha iyi anlayabilmek için önce donanım bilgisi sahibi olmalıyız bu yüzden aşağıdaki açıklamaları dikkatle okuyunuz. Mikro işlemciler; İntel , IBM, AMD ve Cyrix gibi firmalar tarafından üretilir. İntel’in mikro işlemcileri yaygın olarak kullanılır.Ana Bellek (RAM)
Ana bellek veya
rastgele erişimli bellek (Random
Access Memory-RAM),
bir giriş cihazından veya bir ikincil depolama
cihazından okunan veri ve programların,
çalıştırılan programlardan elde edilen
sonuçların ve bir ikincil depolama cihazına veya
bir çıkış cihazına gönderilmeye hazır olan
çıktıların tutulduğu yerdir. Buradaki “rastgele
erişim” ifadesi bilgisayarın bellek
içerisindeki herhangi bir adrese doğrudan gidip
bilgileri okuyabileceği veya yazabileceği
anlamında kullanılmaktadır. Ana bellekte veriler
geçici olarak tutulur; başka bir deyişle
bilgisayar kapatıldığında bu veriler silinir.
Çok kullanıcılı sistemlerde bilgisayar bir
kullanıcı için herhangi bir işi yapmayı
bitirdiğinde, ana bellekteki aynı kısma diğer
kullanıcılar için işlenmesi gereken veri ve
programlar yerleşir. Ana bellek diğer bilgi
saklama araçlarına oranla biraz daha pahalıdır.
Ana belleğin
temel görevleri şöyle özetlenebilir. Ön Bellek (Cache Memory)Ana bellek ile merkezi işlem birimi arasında görev yapan ve ana bellekten çok daha hızlı olan bir bellektir. Bu bellek birimi; işlem esnasında çok sık kullanılan bilgisayar talimatları ve geçici olarak tutulan bilgiler için bir “yaz-boz tahtası” olarak kullanılır. CPU ’nun ana bellekten veri alırken harcadığı zamanı azaltır; bu da bilgisayarı hızlandırır. CPU, ana bellekten veri alması gerektiğinde, bu verinin dahili ön bellekte olup olmadığına bakar. Dahili ön bellek, CPU’nun en son işlediği verilerin bir kopyasını saklar. Aranan veri dahili ön bellekte bulunamazsa harici ön belleğe bakılır. Harici ön bellekte de bulunamayan veriler ana bellekten alınır. Bu, ön belleğe göre daha yavaş bir süreçtir. BİOS (Basic İnput Output System)
BİOS yongası (entegresi), bilgisayarın açılışı
sırasında parçaları kontrol eden ve onları
çalışmaya hazır duruma getiren bir program
içerir. ROM (Read Only Memory) türündeki bellek
üzerinde kaydedilmiş bir programdır. Bu tür
bellekteki bilgiler bilgisayarı kapattığınızda
silinmez. Anakart
Veriyolu, bilgisayarın içindeki değişik birimler
arasında bilgileri taşıyan bir sistemdir. Sabit Disk (Hard disk) ve DisketlerYukarıda belirtildiği gibi bilgiler bilgisayarın belleğinde işlenip değerlendiriliyor. Bilgisayarın kapatılması veya elektriğin kesilmesi halinde bellekteki bilgiler siliniyordu. Bellekte geçici olarak saklanan bilgileri kalıcı olarak saklamak için bilgilerin manyetik bir ortama aktarılması gerekir. En çok kullanılan manyetik ortamların başında ise hard disk ve disketler gelmektedir. Disketler bilgisayara takılıp çıkartılabilirken, hard diskler bilgisayarda sabit olarak kalıyor. Disketlerin hem kapasiteleri düşük hem de disketten bilgi okuma ve yazma hızı hard disklere göre son derece düşüktür. Ayrıca hard diskler disketlere göre daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Yani hard (sabit) disk sürücü bir bilgisayarın bilgi depolamak için kullandığı en temel birimdir. Veriler bir dizi dönen diskte manyetik olarak saklanır(Kaydedilen bilgiler Dosya adını alır). Bilgisayarınızda birden fazla sabit disk sürücü bulunabilir veya bir sabit disk iki yada daha fazla bölüme ayrılabilir. İlk sabit disk, C sürücüsü diye adlandırılır. Daha sonra takılan hard diskler sırasıyla D,E,F... harflerini alır. Not: D harfi genellikle CD-ROM sürücüsü için kullanılır. Bir sabit diskin saklayabileceği bilgilerin miktarı, MB(Mega Byte) ve GB(Giga Byte) ile ölçülür.Günümüzde sabit disklerin kapasitesi 10-50 GB arasındadır. Not : 1 GB = 1024 MB olmakla birlikte, bazı sabit disk üreticileri 1 GB = 1000 MB olarak tanımlamaktadır. Disket (floppy disk), verileri manyetik ortamda saklayan taşınabilir bir araçtır. Bir disketi(ve hard diski) ilk kez kullanmadan önce biçimlendirmek (formatlamak) gerekir. Formatlama, disketi iz ve sektörlere ayırarak onu kullanıma hazır duruma getirir. Disketler, boyutlarına göre ikiye ayrılmaktadır: 3.5” ve 5.25”. Bugün kullanılan 3.5” disketlerin veri saklama kapasiteleri için iki yaygın standart kullanılıyor:
1.Çift yoğunluklu (Double Density-DD) : 720 KB Bilgisayarlarda disket sürücü A (varsa ikinci sürücü B) diye adlandırılır. Artık çoğu bilgisayarda disket sürücüler kullanılmamaktadır. |